forestfloor

Limburg

Geacht lid van 50PLUS,

OPROEP OM ZITTING TE NEMEN IN DE KANDIDAATSTELLINGSCOMMISSIES

In 2019 zijn de verkiezingen van Provinciale Staten en de Waterschappen. U bent daar zeer waarschijnlijk nog helemaal niet mee bezig, maar de voorbereidingen worden nu wel al getroffen. We zijn daarbij aan een aantal datums gebonden. Datums waarop bepaalde zaken klaar moeten zijn.

Een daarvan is de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten en het Waterschap, zeker niet de minst belangrijke. We hopen natuurlijk allemaal op veel en vooral ook sterke kandidaten.

Let op, dit is geen oproep voor kandidaatstelling voor de kandidatenlijsten Provinciale Staten Limburg en Waterschap Limburg. Deze oproep volgt medio september 2018.
Uit het hopelijk grote aanbod aan kandidaten, dienen de beste geselecteerd te worden en in de juiste volgorde op de lijst geplaatst. Dat doen twee selectiecommissies, één voor de Provinciale Staten en één voor het Waterschap. Tijdens de Provinciale Algemene Vergadering op 30 juni 2018 zijn benoemd als voorzitter kandidatencommissie Provinciale Staten de heer Ludo Wijnands en als voorzitter kandidatencommissie Waterschap de heer Chris Spooren. Voor de selectiecommissie Provinciale Staten zoeken wij aanvullend 4 leden die deel willen uitmaken van deze selectiecommissie en voor het Waterschap zoeken wij nog 2 leden ter aanvulling van de selectiecommissie.

Als u actief wilt meedoen met 50PLUS Limburg, zich thuis voelt op het gebied van selectie en tijd beschikbaar heeft, nodigen wij u graag uit om u kandidaat te stellen voor deze commissie voor woensdag 25 juli 2018.

Wij vragen van u het volgende:

- het in één of meerdere plenaire sessies, kennismaken, formuleren van selectiecriteria en aan deze criteria weegfactoren toekennen (medio augustus tot 15 september 2018);

- plenair eerste selectie ingekomen sollicitatiebrieven van de kandidaten uitvoeren op basis van de vastgestelde harde criteria (uitvoering voor 6 oktober 2018);

- het houden van selectiegesprekken met de kandidaten waarbij wisselend 2 of 3 leden van de selectiecommissie een interview hebben met 1 kandidaat. Het via een gestandaardiseerde methode beoordelen van de kandidaat en de resultaten vastleggen (periode van 7 oktober tot en met 20 oktober 2018);

- in 1 plenaire sessie in de commissie de resultaten van de gesprekken ordenen tot een kieslijst met rangvolgorde (afgerond voor 28 oktober 2018). De voorzitter van de selectiecommissie rapporteert namens de commissie het verloop van de selectie en het resultaat voor 28 oktober 2018.

- Opheffing selectiecommissie op 1 november 2018.

Belangrijk zijn dus uw enthousiasme, uw relevante kundigheid en uw beschikbaarheid.

U kunt u schriftelijk aanmelden door een mail te sturen, waarin u aangeeft waarom u zitting wilt nemen in de kandidaatstellingscommissie, aan de voorzitter van 50PLUS Limburg, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Indien u meer informatie wenst, belt of mailt u dan gerust met de voorzitter van de selectiecommissie Provinciale Staten 2019 de heer Ludo Wijnands, telefoon 06-46260220, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de voorzitter van de selectiecommissie Waterschap de heer Chris Spooren, email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij roepen u op om deze gelegenheid om 50PLUS een nog sterkere plek in de provinciale en waterschappolitiek te geven, door een in tijd te overziende inspanning te leveren, te baat te nemen.

Met nieuwsgierige en verwachtingsvolle groet,

Els Dohmen
voorzitter 50PLUS Limburg

Ludo Wijnands
voorzitter kandidaatstellingscommissie Provinciale Staten Limburg 2019

Chris Spooren
voorzitter kandidaatstellingscommissie Waterschap Limburg 2019


Privacy Protocol

[klik hier] 50PLUS Privacy Protocol

Ledenvergadering Limburg

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 29 december 2018.

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 30 juni 2018.

[klik hier] voor het verslag van de ledenvergadering van 18 november 2017.

Profielschetsen

[klik hier] voor profielschets Statenleden

[klik hier] voor profielschets Waterschappen

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen België